fbpx
פטריה בנרתיק

פטריה בנרתיק

הפטריה שלך חזרה?

פטרת הנרתיק היא תופעה נפוצה ביותר וע"פ הנתונים כ-75% מהנשים יחוו פטרייה בנרתיק, כאשר כ-5% יסבלו מזיהום חוזר. פטרת נרתיק נגרמת בעיקר בשל צמיחת יתר של פטרייה בשם קנדידה, לרוב קנדידה מסוג אלביקנס. קנדידה היא מיקרואורגניזם טבעי השוכן בפה, במערכת העיכול ובמערכת המין הנשית יחד עם חיידקים אחרים. בדרך כלל הם נמצאים באיזון טבעי. כאשר האיזון הזה מופר – הקנדידה עלולה להתרבות ולהוביל לזיהום.
מדובר במצב מתסכל ביותר, הפוגע באופן משמעותי באיכות החיים. האישה הסובלת מפטרייה חוזרת ונשנית נקלעת למעגל רשע של טיפול והישנות הבעיה, והדבר משפיע על מצב הרוח, חיי הזוגיות והבריאות הכללית. אז מה יכול לפרום את המעגל הזה? הבנה כי הפטרייה היא תסמין בלבד, ופעמים רבות שורש הבעיה נמצא עמוק במעיים…

סובלת מחזרה של פטריה בנרתיק? צרו קשר בדף הצור קשר ובואו לאבחון

אם חווית פטרת הנרתיק – את לא תשכחי…

התסמינים להופעתה של פטריה בנרתיק ברורים ומחמירים ללא טיפול, כאשר נשים רבות כבר מכירות את העקצוץ המוכר שמבשר על שובה של הפטרייה ואיתה הסימפטומים הבאים:
• גרד – התסמין השכיח ביותר הוא גירוד בנרתיק ובסביבתו.
• הפרשה – לרוב יהיו אלה הפרשות עבות ולבנות, פעמים רבות דמויות גבינת קוטג'.
• ריח – פעמים רבות תלווה הפטרייה בריח רע מהנרתיק.
• צריבה – תחושה צורבת בעת הטלת שתן או קיום יחסי מין.
• נפיחות – אזור הנרתיק עלול להיות נפוח ואדום.
• כאב – ללא טיפול יתפתח כאב מקומי מעיק.
כאשר מתפתחת פטריה בנרתיק יש לטפל בה שכן לרוב היא איננה חולפת ללא טיפול ואי הנוחות רק הולכת וגוברת.
גורמי סיכון לפטרת הנרתיק
כאמור, פטרת הנרתיק היא תופעה שכיחה ביותר ויותר ממחצית מהנשים יסבלו ממנה יותר מפעם אחת, כאשר ישנם מספר גורמי סיכון להופעת הפטרייה:
• שימוש באנטיביוטיקה – אנטיביוטיקה יכולה לשבש את האיזון הטבעי של צמחיית הנרתיק על ידי הרג חיידקים מועילים, ובכך מאפשרת לקנדידה לפרוח. נשים רבות כבר מכירות את הרוטינה של הופעת פטרייה לאחר טיפול אנטיביוטי ורגילות לקחת טיפול מונע.
• שינויים הורמונליים – תנודות הורמונליות במהלך הריון, מחזור או גיל המעבר עלולות ליצור תנאים נוחים לצמיחה פטרייתית. ישנן נשים בגיל המעבר שלא סבלו מעולם מפטרייה אבל קיבלו אותה כאורחת קבע לאחר תום המחזור החודשי.
• סוכרת – מחלה לא מאוזנת עלולה להוביל לרמות סוכר גבוהות בדם ולקדם צמיחת יתר של שמרים. איזון סוכרת הוא תנאי הכרחי לבריאות הכללית ובנוסף מסייע בהפחתת הסיכון לפטרת.
• מערכת חיסונית מוחלשת – נשים עם HIV או הפרעות אוטואימוניות עלולות לסבול מפטרת חוזרת, בשל חוסר יכולת של הגוף לשלוט בזיהומים פטרייתיים.

פטריה בנרתיק? חפשי את הבעיה במעיים

פטרייה חוזרת בנרתיק בפירוש צריכה להדליק נורה אדומה לגבי המתרחש במעיים. פטריית קנדידה שגורמת לפטרת הנרתיק, שוכנת אורח קבע במעיים. מדובר בסוג של שמרים הנמצאים באופן טבעי בכמויות קטנות במערכת העיכול ובנסיבות רגילות נוכחות הקנדידה מאוזנת על ידי המערכת החיסונית של הגוף ומיקרואורגניזמים אחרים במעיים. עם זאת, כאשר איזון זה מופר, הדבר עלול להוביל לצמיחת יתר של קנדידה ולתסמינים רבים בהם בעיות עיכול כגון נפיחות, גזים ושלשולים, עייפות, פריחות בעור ופטרת חוזרת של הנרתיק.
נשים רגילות לגשת לרופא נשים או לרופא המשפחה ולבקש תרופה נגד הפטרייה הנרתיקית. לרוב הן יקבלו תרופות נגד פטריות ללא מרשם, כגון קרמים, משחות או נרות המכילים חומרים אנטי פטרייתיים. במקרים חמורים יותר תקבל האישה תרופת מרשם נגד הפטרייה שנלקחת דרך הפה. מדובר בתרופה יעילה אשר מעלימה את הפטרייה במהרה, הבעיה – בשימוש יתר היא עלולה לפגוע בכבד ולכן היא נרשמת במשורה. אז מה תעשה אישה שהפטרייה שלה מבקרת אותה אחת לחודש? יש נשים שמוצאות מזור בתרופות טבעיות למיניהן כגון יוגורט, שמן עץ התה או סודה לשתייה, אבל מדובר בהקלה סימפטומטית בלבד. הבעיה עדיין קיימת.
יתרה מכך, שגשוג יתר של פטריית הקנדידה נקשר פעמים רבות עם נוכחות של חיידק הליקובקטור פילורי, אותו חיידק שמצוי בקיבה וגורם פעמים רבות לכאבי בטן, נפיחות, בחילה ואף לכיב פפטי. אבחון של הליקובקטור פילורי נחשב אתגר רפואי שכן בדיקות הנשיפה שהיו נהוגות בעבר הציגו מספר רב של תוצאות שגויות וכך גם בדיקות הצואה. לכן פעמים רבות בעת חשד לזיהום הליקובקטר פילורי, תינתן למטופל/ת אנטיביוטיקה חזקה כנגד החיידק, והנה לכם מעגל רשע נוסף שמעלה את הסיכון להתפתחות פטרת הנרתיק בנשים.

סוף לפטריה בנרתיק

אז מה בכל זאת ניתן לעשות? איך ממגרים את הפטרייה הנרתיקית אחת ולתמיד? התשובה פשוטה – טיפול בקנדידה חייב לכלול הסתכלות הוליסטית על מערכת העיכול בפרט והגוף בכלל, ולהבין כי הופעה חוזרת של פטרת הנרתיק היא קצה הקרחון בלבד, ופעמים רבות טיפול סימפטומטי לא ישפר את המצב. תהליך הטיפול מתחיל באבחון מפת הלשון, אשר מהווה סוג של "מקרא" למתרחש במעיים ומאפשרת לנו להתאים את הטיפול הנכון ביותר לכל אחת.

טיפול טבעי בקנדידה בשיטת הניג מתרכז בשיקום אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי הדק והגס ובחיזוק מערכת העיכול, מתוך מטרה למנוע את החזרה של הקנדידה. הטיפול כולל:

• חיזוק מערכת החיסון – באמצעות אורח חיים בריא, הגברת המודעות המנטאלית לגוף והפחתת סטרס מתמשך ע"י נטילת פורמולות הרגעה צמחיות ייעודיות.
• שינוי תזונתי – הפחתת סוכרים, שהם המזון האהוב על הקנדידה ותורמים לשגשוג יתר שלה. כל טיפול בקנדידה חייב לכלול הוצאה של סוכר לבן, פחמימות פשוטות ואלכוהול מהתפריט וחיזוק התזונה בירקות, דגנים מלאים, דגים ושמן זית. דיאטת קנדידה צריכה להימשך חצי שנה לפחות כדי לאפשר את ניקוי הגוף.
• שיקום פלורת המעיים – במסגרת שיטת הניג נתאים לכן פורמולות צמחים אשר מנקות את מערכת העיכול ומקדמות את חיזוק אוכלוסיית החיידקים הטובים כדי שיילחמו בקנדידה וימנעו את פריצתה. פורמולות ייחודיות אלה מופקות בתהליך מדויק ומוקפד מצמחי מרפא המספקים תמיכה לפעילות הכבד, מנטרלים רעלים ותומכים בניקוי הגוף. לכך תתווסף גם פרוביוטיקה מותאמת, ייחודית ויעילה בריכוז גבוה, לטובת איזון פלורת המעיים.

טיפול משולב ותומך זה, הוא הגישה היעילה ביותר לטפל בשורש הבעיה, לשקם את פלורת מערכת העיכול, לעצור את שגשוג היתר של הקנדידה ובכך לעצור את המעגל המתסכל של פטרת נרתיק חוזרת. חשוב להבין כי הטיפול פועל כגישה משלימה ולא מנוגדת לרפואה הקונבנציונאלית, ולכן גם אם לקחת תרופה נגד פטרת, תוכלי לתמוך בפעילותה באמצעות טיפול טבעי על מנת לוודא כי בתום הטיפול התרופתי, הפטרייה לא תחזור.
בצד הטיפול המקיף אנחנו ממליצים גם לשמור את היגיינה נרתיקית ולשטוף את המקום עם מים וסבון ייעודי, נטול ריח ובעל רמת חומציות מותאמת לנרתיק. מומלץ ללבוש בעיקר תחתוני כותנה ולהימנע מלבוש צמוד מדי. יש לאזן מחלות רקע כגון סוכרת ובכל מקרה – להקפיד על תזונה מופחתת סוכרים. המטרה היא "להרעיב" את הקנדידה ולמנוע את פריחתה. בדרך זו ניתן להפחית את התנאים שמעודדים שגשוג יתר של קנדידה בגוף.

לאחר הטיפול המשקם והמקיף של מכון הניג תוכלי להיפרד לשלום מהפטרייה, ותגלי כי גם העייפות שאולי מלווה אותך פחתה, הגזים והנפיחות הביטנית ירדו, שגרת היציאות הסתדרה ובאופן כללי תחושי חיונית, מלאת אנרגיה ובריאה יותר.

 

סובלת מחזרה של פטריה בנרתיק? צרו קשר בדף הצור קשר ובואו לאבחון

מאמרים נוספים

דלקת בוושט

דלקת בוושט

מערכת העיכול שלנו כוללת את הוושט, הקיבה והמעיים, ותפקידה לפרק את המזון שאנו אוכלים על מנת לספק לגוף את החומרים המזינים הדרושים לו. הוושט הוא

קרא עוד »
מעיים עצלים

מעיים עצלים

מעיים עצלים מאופיינים בתנועתיות ירודה של המעי הגורמת לפינוי איטי של תכולת המעיים. מצב זה גורם לעצירות כרונית, שלשולים לסירוגין ותחושת נפיחות ואי נוחות בבטן,

קרא עוד »
נגישות
Call Now Button