fbpx
גסטריטיס – דלקת קיבה

גסטריטיס – דלקת קיבה

גסטריטיס (Gastritis) דלקת של תאי הרירית שמצפים את הקיבה.
הקיבה מפרישה חומצה חזקה שגורמת לפירוק הראשוני של האוכל הרירית מוגנת יש מפני החומצה החזקה הזאת. כשיש פגיעה ברירית היא תהיה חשופה לחומציות הקיבה מה שגורם לדלקת. ישנם סוגים שונים של גסטריטיס הנובעים מגורמים שונים.

גסטריטיס נוצרת בקרום הרירי המצפה את דפנות הקיבה, עמידה בפני גירויים וחוסר איזון ברמת החומציות בקיבה. גורמת לאי נוחות בבטן העליונה, לרוב באזור הקיבה עצמה ואף מעליה אזור בית החזה והוושט.

 

אובחנתם עם גסטריטיס? צרו קשר באתר

 

דלקת קיבה – סוגים שונים של גסטריטיס

גסטריטיס חיידקית – חלק מתפקידי ריריות הקיבה ורמת החומציות הגבוהה, הם לספק הגנה מפני חיידקים ושאר פולשים מפני זיהומים. חיידק ההליקובקטר HP – Helicobacter Pylori. שורד בחומציות הקיבה ופוגע ברירית, למעלה מ-50% מהאוכלוסיה סובלת מחיידק זה.
כתוצאה מחיידק זה נגרם כיב קיבה הגורם לכאבים חזקים. זהו אחד הביטויים של גסטריטיס חיידקית שעלולה להתפתח גם כאשר הקיבה לא מייצרת מספיק חומצה.

גסטריטיס מסטרס חזק Acute Stress Gastritis – זו דלקת שיכולה להתפרץ כתגובה לאירוע טראומטי נפשי,

גסטריטיס עיכולית – גסטריטיס מסוג זה מתפתחת כתוצאה מנטילת תרופות. בעיקר מתרופות מגרות קיבה כמו אספירין ונוגדי דלקת לא סטרואידיים (Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs).

גסטריטיס נגיפית או פטרייתית – זו דלקת שמתפתחת כמערכת החיסון חלשה, או כתוצאה ממחלות ממושכות.

אנשים שנוטלים תרופות על בסיס קבוע לרבות סותרי חומצה למיניהם או תרופות ממשפחת Nsaids, חשופים להיווצרותם של כיבים. מצבי אי-סבילות למזונות מסוימים או צירוף של כמה מזונות גם יחד, עלולים גם הם לגרום לגירוי יתר של רירית הקיבה ודלקות.

תסמיניה של גסטריטיס

גסטריטיס יכולה להתבטא בכאבים ברום הבטן,תחושה של אוכל תקוע בגרון, בגלל התהליך הדלקתי יכולים להופיע כאבים בקיבה בעוצמה שונה ובזמנים שונים – אופייני יותר כאשר הקיבה ריקה. בשל התהליך הדלקתי עלולים להופיע כאבים בקיבה בעוצמה שונה ובזמנים שונים – אופייני יותר כאשר הקיבה ריקה, בעקבות התהליכים הדלקתיים תהיה עליית מיצי עיכול כלפי הוושט, ייתכנו גם בחילות ברמה שונה הקאות, צרבות עקב ריפלוקס שיכולות להיות בעוצמות שונות במהלך היום ולהתגבר אחרי אכילה, לעיתים עייפות גבוהה מאוד עד למצב של הירדמות, איבוד תיאבון חום וכאבי גב, טעם מתכתי או טעם חמוץ בפה, צרידות, לחץ בחזה, ריח לא נעים מהפה, כאבים במפתח הלב, יובש בפה, צורך לשתות הרבה, חוסר שקט קשיים בשינה ועצבנות.

טיפול בגסטריטיס

הטיפול המערבי לרוב כולל המלצות תזונה כדורים מפחיתי חומצה כמו לנטון, נקסיום, אומפרדקס, קונטרולוק במרשם מהרופא. אלו הן תרופות לשימוש ממושך שתפקידן למנוע או להפחית בצורות שונות את ייצור החומצה בקיבה, כדורים אלו ניתנים גם לדלקת בקיבה. ישנם גם תרופות ללא מרשם כמו מאלוקס, טאמס, רני, גביזון ועוד.

בדרך כלל משלימים את הטיפול עם אנטיביוטיקה. בשנים האחרונות בוצעו מספר מחקרים אשר העלו כי התרופות ממשפחת PPI (סותרות חומצה) עלולות להוות בעיה ולכן נהוג כיום להתוות אותן לתקופות קצרות בלבד. אלה תרופות ואין נותנות פתרון לשורש הבעיה.

גסטריטיס – טיפול טבעי

הטיפול ברפואה הטבעית מתחיל בשינוי אורח חיים עם הפחתת סטרס.

התזונה היא הבסיס לשינוי. תזונה קלה לעיכול: שאינה דורשת הפרשת חומציות גבוהה מה שירגיע את הדלקת והפרשות מיצי העיכול. תזונה אנטי דלקתית עם מזון עשיר ברכיבים אנטי דלקתיים לשיקום והורדת תהליכי הדלקת בקיבה שתעזור גם למערכת החיסונית. הימנעות ממזונות מזיקים יחד עם העשרת התזונה ברכיבי מזון שירגיעו את הדלקת, חשוב, להוציא מהתפריט רכיבי תזונה שיכולים ליצור רמת גירוי גבוה, כמו עגבנייה, חציל, מזונות מטוגנים, חריף, קפאין, אלכוהול, תבלינים מסוימים ועוד.

גם הרגלי אכילה יכולים להשפיע על תהליכי גסטריטיס. בבעיות עיכול כמו דלקת קיבה הרגלי אכילה מהווים גורם משמעותי בתהליך ההחלמה. חשוב לעבור לארוחות קטנות מה שיעזור בהפחתת הצורך בהפרשת חומצות קיבה רבות. העיכול מתחיל בלעיסת האוכל ופירוקו.“בליעת” האוכל בחלקים גדולים דורשת פעילות עיכול גבוהה שיוצרת רמת חומציות רבה שמשפיעה על רירית הקיבה. אכילה מהירה מלווה בד”כ גם במתח וחוסר רוגע. הכנסת מזון, ללא לעיסה בשילוב עם סטרס משפיעה על הגסטריטיס ולכן מומלץ ללעוס לאט וברוגע את האוכל.

כמו כן, מומלץ להימנע ממאכלים חריפים ומתובלים מדי כמו קארי, צ'ילי, חוויאג', קינמון, סחוג ומאכלים פיקנטיים עם הרבה פלפל שחור. להימנע מאלכוהול וקפה לכל תקופת ההחלמה. חשוב לשמור על אכילה מסודרת, להקפיד על מרווח קצר בין זמני הארוחה ולסיים במרחק סביר משעת השינה. רצוי לאכול כמות מזון קטנה – בינונית, לאכול כ 4-5 ארוחות ביום-ולא לדלג על ארוחות.

טיפול בדלקת קיבה, גסטריטיס בשיטת מכון הניג

במכון הניג פותחה שיטת טיפול כוללת שיחד עם שינוי אורח החיים והורדת מתח וסטרס, כוללת פורמולות ייחודיות.

L&L היא פורמולה המשלבת את החומצה האמינית L גלוטמין וליקוריץ.

L גלוטמין הינה חומצה אמינית חשובה ביותר לשמירה על מערכת העיכול.

בשנים האחרונות בוצעו מחקרים רבים הצביעים על השפעתו החיובית על דפנות המעי ומחקרים נוספים ממשיכים להוכיח באופן מובהק את יעילותו במקרים של הופעת קרוהן וקוליטיס, מעי רגיז, מעי דליף, גסטריטיס ושלשולים. הרקמות הנמצאות במעי משתמשות ב-L-גלוטמין כמקור דלק כדי שיוכלו לתפקד באופן המיטבי. החומצה עוזרת לאנשים הסובלים מבעיות במערכת העיכול בכך שהיא פועלת להגנה על דופן המעי, שתפקידה לחסום הסתננות חיידקית במהלך פעולת העיכול, במילים אחרות, הל-גלוטמין מונעת את חדירות המעי ובולמת מעבר של חיידקים ורעלנים אל מחזור הדם. היא מעצימה את פעילות תאי מערכת החיסון במעיים, ומסייעת במניעת זיהום ודלקת ומרגיעה את הרקמה

שורש הליקוריץ מכיל חומצה גליצריזינית, חומר הדומה בהרכבו לקורטיזול הורמון נוגד-דלקת הליקוריץ מכיל גם פלבנואידים – נוגדי חמצון חזקים שידועים ביכולת שלהם לחזק את המעיים והקיבה, להתמודד עם דלקות וכיבים פנימיים ולסייע במגוון בעיות עיכול שונות. צריכת שורש ליקוריץ מגנה על דופן מערכת העיכול, ובכך משפרת את אספקת הדם לאיברים הפגועים. בנוסף, הוא מסייע להילחם במחלות דלקתיות של מערכת העיכול כגון קרוהן וקוליטיס, משקם מצבים של ספיגה לקויה במערכת העיכול, מקל על גזים ונפיחות ובעל תכונה מסככת שיעילה לטיפול בעצירות.

 

אובחנתם עם גסטריטיס? צרו קשר באתר

שאלות ותשובות

התשובה היא: גסטריטיס חיידקית – הנגרמת כתוצאה מחיידק המתפשט בקיבה, גסטרטיס כתוצאה מסטרס פתאומי וחזק, גסטריטיס עיכולית וגסטריטיס נגיפית

קיימות מספר שיטות לטיפול בגסטריטיס, טבעיות וקונבנציונליות כאחד. מאידך, שיטת הניג מבוססת על מספר אלמנטים ובראש ובראשונה אבחון שורש הבעיה על מנת להתמקד בו לצד הסימפטומים.

נגישות
Call Now Button