fbpx
טיפול בבעיות קשב וריכוז

טיפול בהפרעות קשב וריכוז

זינוק במספר המאובחנים עם קשב וריכוז

נדמה לכם שכמעט כולם סביבכם סובלים מבעיית קשב וריכוז? כנראה שזה כמעט נכון… כ-10% מהמבוגרים בישראל וכ- 7% מהילדים סובלים מהפרעת קשב וריכוז. שכיחות הבעיה בישראל ובעולם נמצאת במגמת עלייה, והערכה היא כי מספר הסובלים מהפרעת קשב וריכוז שאינם מאובחנים גדול עוד יותר.

הפרעת קשב וריכוז כוללת היבטים רבים במגוון תחומים תפקודיים, אשר עלולים לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים, בעיקר אצל ילדים. כתוצאה מכך מתפתחת לעתים הערכה עצמית נמוכה, תחושת חוסר מסוגלות, תסכול וקשיים חברתיים ורגשיים. הטיפול הנפוץ כיום בבעיית קשב וריכוז הוא באמצעות תרופות, אבל הן גורמות לתופעות לוואי לא נעימות ולעתים גם אינן יעילות ולכן אנשים רבים, ובעיקר הורים לילדים עם בעיות קשב וריכוז, מחפשים אחר פתרון טבעי, שיטפל בשורש הבעיה ולא רק בתסמינים.

"סוף סוף מצאו שם לבעיה שלי"

ככלל, בעיית קשב וריכוז ADD היא הפרעה הנוצרת כתוצאה מחוסר איזון בפעילות של מוליכים עצביים במוח, אשר גורמים לקשיים בפעילות הקוגניטיבית ומתבטאים בחוסר קשב וקשיי ריכוז. ישנם אנשים אשר לוקים בבעיית קשב וריכוז ADHD וסובלים גם מהיפראקטיביות ואימפולסיביות.

הגורמים לבעיית קשב וריכוז הם רבים ומגוונים, אבל בצד הגורמים הפיזיולוגיים הידועים, ישנה השפעה לא מבוטלת לאורחות החיים והתזונה. בימים אלה התזונה של הילדים עשירה בפחמימות (סוכר, לחם לבן, מוצרי קמח לבן) דלה בחלבונים וכמעט חסרת ירקות. התזונה שלנו מספקת את הדלק לתפקוד המוח. תזונה המבוססת על פחמימות פשוטות יוצרת בעיות אצל רוב האנשים, במיוחד בעלי .ADD רוב הילדים והמבוגרים הצליחו להגיע לרמה טובה יותר של ריכוז ותפקוד על ידי תזונה עתירת חלבונים ודלה בפחמימות פשוטות. מאכלים המלאים בסוכר או חומרים המתפרקים בקלות לסוכר, גורמים לעלייה חדה של סוכר בדם. בעקבות זאת יש שחרור מידי של אינסולין, המוריד את רמת הסוכר בדם, גורם לעייפות, בלבול וחוסר קשב ומשחרר הורמונים ממריצים מבלוטת האדרנל שגורמים להתנהגות ההיפראקטיבית ולחוסר המנוחה.

בעיית קשב וריכוז עלולה לייצר גם סוג של מעגל "רשע" הכולל קושי תפקודי שמוביל לדימוי עצמי ירוד – שמוביל לקושי תפקודי גדול יותר וריחוק חברתי עד כדי דיכאון. לכן, לאבחון מוקדם של הבעיה ישנה חשיבות רבה, שמלווה לעתים דווקא בתחושת הקלה הן של הילדים והן של ההורים, שמבינים עכשיו "מה לא בסדר".

התסמינים הנפוצים לבעיית קשב הם:

• טווח קשב קצר והסחת דעת בקלות
• חוסר תשומת לב וטעויות בלימודים או בעבודה
• דחיינות, הימנעות וקצב איטי
• קושי בסדר, ארגון ושמירה על חפצים
בהפרעת קשב הכוללת היפראקטיביות התסמינים יתבטאו לרוב בתסמינים כמו:
• חוסר שקט ותנועתיות יתר
• חוסר סבלנות
• נטייה מוגברת להתעמת עם הסביבה

תסמינים אלו הופכים את הפרעות הקשב והריכוז לבעיה מאתגרת, בעלת השלכות אישיות וסביבתיות מרחיקות לכת.

הביטויים של הפרעת קשב וריכוז מופיעים כמעט בכל תחומי החיים – הילדים נוטים לסבול מקשיים חברתיים בשל נטייתם "להציק לסביבה" וסופגים עלבונות ודחייה חברתית, כאשר חוסר השקט שלהם בכיתה מוביל לנזיפות מרובות מידי הסגל החינוכי וללחץ פסיכולוגי על ההורים לטפל תרופתית בילד הבעייתי שלהם. מבחינה משפחתית היחסים עלולים להתאפיין בעימותים רבים ובקשיים בקשר בין הילד להוריו ובין הילד לאחיו. לבסוף אחת הבעיות העיקריות של ילדים עם קשב וריכוז היא התפתחותו של דימוי עצמי נמוך, הערכה עצמית ירודה, בעיות בביטחון העצמי ותחושת בדידות. על מנת למנוע את כל אלו, חשוב לאבחן את בעיית הקשב והריכוז. בישראל האבחון נעשה בידי נוירולוג ילדים, פסיכיאטר ילדים ונוער או רופא ילדים המומחה בהתפתחות הילד.

מהו הטיפול בבעיית קשב וריכוז?

מערכת הבריאות ממהרת כיום להתאים טיפול תרופתי לבעיות קשב וריכוז. כמעט כל אבחון של קשב וריכוז יסתיים בהמלצה ליטול ריטלין או אטנט או תרופות אחרות, אשר פועלות כממריצים על מערכת העצבים המרכזית במטרה לשפר את התקשורת בין תאי המוח. ישנן מספר תרופות אשר פועלות במנגנונים שונים ובטווחים שונים ולעתים התאמת הטיפול מתבצעת בשיטת "ניסוי וטעיה" עד שמותאמת התרופה המתאימה. עם זאת לטיפול התרופתי בקשב וריכוז ישנם חסרונות רבים ובהם תופעות לוואי לא נעימות כגון חוסר תיאבון, פגיעה בשינה ותחושה של קהות חושים, אשר פעמים רבות גורמות לאנשים להפסיק את הטיפול. לא פעם ניתן לשמוע הורה שמספר כי "ילדי איבד את שמחת החיים" ולפיכך הוא מחפש חלופה טבעית לטיפול. בנוסף חשוב לדעת כי ישנם אנשים וילדים רבים שכלל אינם מגיבים לטיפול התרופתי.

"יש דרך אחרת לטפל בקשב וריכוז, בלי לתת לילד שלי תרופות?"

בהחלט כן. הרפואה המשלימה מציעה מגוון דרכים אלטרנטיביות שאינן כרוכות בטיפול תרופתי ומצליחות להביא לשיפור משמעותי בתפקוד הכללי של ילדים ומבוגרים עם בעיית קשב וריכוז. יתרה מכך, הטיפול ההוליסטי תורם לשיפור בכל תחומי החיים. בין היתר בשינה, במערכת העיכול ובתחושה הכללית, ולא רק בבעיית הקשב.

עקרונות הרפואה המשלימה בטיפול בקשב וריכוז מבוססים על ביצוע התאמה באורחות החיים, מתן חומרים טבעיים אשר מאזנים את הפעילות הכימית במוח, התייחסות למגוון הקשרים הסביבתיים של המטופל עם משפחתו וחבריו ובעיקר מתן תשומת לב יתרה לחיבור גוף נפש, המהווה חלק מהותי בטיפול בהפרעת קשב וריכוז.

RLX הפתרון של מכון הניג לבעיות קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים כאחד.

במכון הניג פותחה פורמולה ייחודית ובלעדית המבוססת על צמחי מרפא שיעילותם מוכחת מדעית להורדת סטרס ,להרגעה כללית ולחיזוק רגשי וקוגניטיבי המשפר את יכולת הריכוז והקשב. הפורמולה טעימה ומתאימה לילדים ומבוגרים כאחד וניתן לרכוש אותה באתר המכר שלנו HENIGPRO
בבקבוקון המכיל 30 מ"ל בקישור: https://henigpro.com/product/rlx-30ml-henigpro
או בבקבוקון של 100 מ"ל בקישור: https://henigpro.com/product/rlx-henigpro

"לא האמנתי עד כמה הטיפול שיפר את החיים של כולנו"

טיפול בהפרעות קשב וריכוז יכול להיות טיפול משנה חיים. הן עבור המטופל והם עבור סביבתו. הדיווחים שאנחנו מקבלים ממטופלינו לגבי ילדים שהתחזקו לימודית וחברתית, פיתחו ביטחון עצמי, הפסיקו להגיב בכעס ובאלימות למצבי לחץ והתחילו לישון טוב יותר, הם ההוכחה האולטימטיבית ליעילות הטיפול.

אל תהססו – פנו להתאמת טיפול טבעי ולא תרופתי בהפרעת קשב וריכוז, לטובת חיים בריאים ושמחים יותר.

שאלות ותשובות

מערכת הבריאות ממהרת כיום להתאים טיפול תרופתי לבעיות קשב וריכוז. כמעט כל אבחון של קשב וריכוז יסתיים בהמלצה ליטול ריטלין או אטנט או תרופות אחרות, אשר פועלות כממריצים על מערכת העצבים המרכזית במטרה לשפר את התקשורת בין תאי המוח.

כדי לקבל טיפול טבעי ויעיל בבעיית קשב וריכוז, חשוב לפנות למכון טיפול מסודר, בעל הצלחות מוכחות. לשמחתנו, גם המגזר הרפואי מתחיל להכיר בחשיבותה של הרפואה הטבעית בטיפול בבעיות קשב וריכוז ולא פעם אנחנו מקבלים הפניות מרופאים ישירות אלינו, על מנת להתאים טיפול טבעי שאיננו תרופתי.
שיטת הטיפול של מכון הניג דוגלת באבחון מקיף וכולל, המספק תמונה רחבה על חייו של המטופל ולא רק פורט את התסמינים שמהם הוא סובל. רק אבחון כזה יכול לאפשר לנו לרדת אל שורש הבעיה ולהתאים טיפול אשר יכול לאפשר שינוי משמעותי בחיים לאורך זמן. הנכם מוזמנים לקרוא עליה.

נגישות
Call Now Button